TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

První srpnový pátek již po sedmnácté odstartuje STARÝ DOBRÝ WESTERN

STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Vlastimil Jurica / Gympleři)

STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Vlastimil Jurica / Gympleři)

Stejně jistě, jako že slunce zapadá na západě, jsou první pátek a následující sobota v srpnu na Bystřičce-přehradě věnovány country muzice. Letos 7. a 8. srpna se již posedmnácté otevřou brány letního kina, aby zde přivítaly návštěvníky country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. „I letos se pokusíme představit našim návštěvníkům něco nového a zajímavého. Známé a oblíbené interprety samozřejmě nevynecháme, ale tradičně zalovíme i v méně známých vodách,“ prozradil dramaturg festivalu Martin Kožich.

Taxmeni na STARÉM DOBRÉM WESTERNU 2012 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Taxmeni na STARÉM DOBRÉM WESTERNU 2012 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Takže na koho se návštěvníci mohou těšit? Americkou moderní country zprostředkuje hudební projekt Gold of Shania Twain, americkou klasiku naopak Metropolitan Country. Ze zahraničí docestuje Tarso Miller Trio z Brazílie a také kapela Neznámi ze Slovenska, která doprovodí unikátní Steel Guitar Show. Novodobou českou scénu přiblíží Alishi & Mišmaš a klasikou vás potěší revival Waldemara Matušky Walda & Malevil Band, který zakončí páteční country bál. Z české scény se dále představí např. Poutníci, Wabi Daněk, Devítka, Schovanky, COP či Taxmeni.

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Petra Dvořáková/ Gympleři)

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Petra Dvořáková/ Gympleři)

Bude toho však mnohem více. Za dva dny se na dvou scénách představí přes dvě desítky účinkujících. Kromě výše uvedených vystoupí Špunt z Přerova, Monokl z Ústí nad Labem, BG Nova ze Šumperku, Jack´s Band Zlín, Díra v kapci Valašské Meziříčí, Hazard Zlín, Vrkoč Vsetín, D.N.A. Brno, Telegraf Uherské Hradiště a nebudou chybět ani pořádající Gympleři ze Vsetína v nové sestavě.

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2014 - Gympleři (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2014 – Gympleři (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Country & westernovou atmosféru dokreslí ukázky country tanců skupiny Ruty Šuty Kelč a Kentucky Nivnice. Westernové dovednosti představí Valašské westernové kavalérie. Již tradičně bude předáno ocenění za životní přínos country hudbě.

Kentucky, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Kentucky, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Dva dny, dvě scény plné dobré country muziky, milých setkání a nezapomenutelných zážitků – to je festival plný hvězd – to je STARÝ DOBRÝ WESTERN.

Více na www.starydobrywestern.cz

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2013 - západ slunce nad Bystřičkou (Foto: Ota Volejník / Gympleři)

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2013 – západ slunce nad Bystřičkou (Foto: Ota Volejník / Gympleři)

avatar Autor: on 12.7.2015. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.