TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pro Apple, s láskou Taylor

Taylor Swift (Foro: Daniel Locke / PR Photos)

Taylor Swift (Foro: Daniel Locke / PR Photos)

Nestává se každý den, aby dopis, vzkaz na sociální síti či jiná forma komunikace adresovaná velké firmě, se dočkala nějaké odezvy ze strany adresáta.  Jednomu takovému vzkazu od Taylor Swift se to však povedlo. Taylor Swift zveřejnila v minulém týdnu na svém profilu na sociální síti Tumblr dopis, adresovaný společnosti Apple. Ve vzkazu s nadpisem „Pro Apple, s láskou Taylor,“ se zpěvačka vyjádřila k nejnovější aktivitě společnosti Apple neplatit interpretům a autorům písní odměny za uživatele jejich streamovací služby Apple Music, kteří využívají tříměsíční bezplatné zkušební období. Apple tak de facto přenesl náklady na svojí propagaci na stranu hudebníků. „Jsem si jista, že jste zaregistrovali, že Apple nabízí tříměsíční zkušební období každému novému uživateli jejich služby Apple Music,“ píše ve svém vzkazu pro společnost Apple zpěvačka. „Nejsem si ale jista zda víte, že Apple za tyto tři měsíce neplatí žádné odměny autorům, producentům a interpretům distribuovaných nahrávek. Myslím si, že to je šokující, frustrující a nehezké od této vždy progresivní a velkorysé společnosti. Tento vzkaz není o mně. Neberte to jako rozhořčení rozmazleného a naštvaného dítěte,“ vysvětluje ve svém vzkazu Taylor. A hned doplňuje, že jí jde hlavně „o mladé autory a interprety, kteří pořídili svoje první nahrávky a honoráře od streamovací služby jim mají pomoci se dostat z dluhů.“
Zpěvaččin dopis nezapadl a Apple změnil svoji politiku autorských odměn a nyní již umělcům vyplácí odměny i za posluchače ve zkušebním období zdarma.

avatar Autor: on 24.6.2015. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.