TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jim Ed Brown prohrál svůj boj s rakovinou plic. Bylo mu 81 let.

Jim Ed Brown (Foto: archiv/Webster PR)

Jim Ed Brown (Foto: archiv/Webster PR)

Člen nashvillské Grand Ole Opry Jim Ed Brown podlehl ve čtvrtek 11. června 2015 rakovině plic. Stalo se tak ve Williamsově zdravotním centru ve Franklinu, stát Tennessee. Bylo mu 81 let. Rakovina plic mu byla diagnostikována na podzim loňského roku, ihned po té zpěvák zrušil veškeré své koncertní termíny, aby se mohl naplno věnovat boji se zákeřnou nemocí.  Vše vypadalo nadějně, nádor začal ustupovat a Brown se v lednu 2015 vrátil na koncertní pódia. V dubnu mu lékaři oznámili, že rakovina již v jeho těle není. Bohužel, na začátku června nemoc udeřila znovu a tentokrát jí už zpěvák nedokázal vzdorovat. Podle tiskového prohlášení Jim Ed Brown „zemřel  v míru sám  se sebou a se svým místem v country music.“

Jim Ed Brown se profesionální hudební kariéře začal věnovat v 50. letech minulého století ve formaci the Browns, kterou kromě něj tvořily ještě jeho dvě sestry  Bonnie a Maxine. Sourozenecké trio spolu vydrželo až do roku 1967. Po jeho rozpadu se Brown vydal na sólovou dráhu. Jako sólový interpret byl přes padesát let členem programu nashvillské Grand Ole Opry, do které byl, ještě společně s jeho sestrami uveden 12. srpna 1963.

Mezi hity, které nazpíval ať už sólově nebo v triu the Browns patří například písně „Pop a Top, „ Morning,“ „Southern Loving,“ „The Three Bells,“ „Here Today and Gone Tomorrow,“ nebo „Scarlet Ribbons.“

V sedmdesátých letech Jim utvořil pěvecké duo se zpěvačkou Helen Corneliusovou, se kterou v roce 1976 zaznamenali No.1 hit „I Don’t Want to Have to Marry You“ a o rok později získali cenu CMA pro nejlepší pěveckou dvojici roku.

Své poslední sólové album (a první po 30 letech)  nazvané In Style Again vydal Jim Ed Brown 20. ledna 2015. Letos bylo také ohlášeno uvedení tria The Browns do Country Music Hall of Fame.

 

avatar Autor: on 13.6.2015. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.