TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

The Wilkinsons: Kanadská country boduje v Evropě

The WilkinsonsThe Wilkinsons jsou kanadskou rodinnou country kapelou skládající se z otce Steva a jeho dětí Tylera a Amandy. Koncem 90. let slavili velký úspěch v Nashvillu a jejich hity jako „26 Cents“ a „Boy, O Boy“ jim vynesly nominace na Grammy, nominace na titul Skupina roku od Country Music Association a mnohá další ocenění, zejména od kanadské CMA. Koncem roku 2007 vydali nové album „Home“, které vyšlo i v Německu a stalo se tam tak populárním, že skupina během svého jarního turné zavítala i do Hamburku a Berlína, kde jsem jejich show zhlédl.
The Wilkinsons vystoupili se třemi doprovodnými muzikanty – kytaristou, bass kytaristou a bubeníkem. Steve a Tyler hráli na akustické kytary a Amanda zpívala. V první části koncertu hráli spíše písně ze starších alb. Steve hned v úvodu německému publiku vysvětlil, jaký styl hudby mohou čekat: „Jestli jste přišli na koncert a čekáte The Wilkinsonscountry ve stylu Johnnyho Cashe, tak se asi budete divit. My hrajeme současnou country, jakou hrají Rascal Flatts nebo Keith Urban a moc se nám líbí.“ K tomu dodal, že on preferuje tradiční country a jeho děti modernější styly a že tedy hrají takovou směsici, která se líbí jim všem. The Wilkinsons předvedli, jak jsou dokonale sehraní i jak se navzájem respektují. Amanda se v roce 2005 vydala na sólovou dráhu za vydatné podpory Steva i Tylera a v Berlíně zazpívala několik písní ze svého debutového alba „Amanda Wilkinson“ včetně hitů „Walk Away“ a „It’s Okay To Cry“. Kanadské trio se během koncertu několikrát odkazovalo na Keitha Urbana, se kterým občas vystupují a Amanda pak zazpívala svižnou skladbu „Your Car“, kterou napsala se Sarah Buxton, autorkou Urbanova Grammy oceněného hitu „Stupid Boy“. Po svých dvou největších hitech „26 Cents“, který byl rovněž nominován na cenu Grammy a „Boy Oh Boy“, the Wilkinsons představili plány na sólovou dráhu Tylera, který má vlastní rockovou kapelu a brzy plánuje vydat album. Steve to okomentoval slovy: „Amanda se vydala na sólovou dráhu, ale i Tyler má vedlejší projekt a hraje v rockové kapele. Vím, co si The Wilkinsonsmyslíte, s jeho matkou jsme se ho snažili vychovat dobře, ale prostě se nějak dostal k rocku.“ Tyler pak zahrál svoji rockovou baladu „Leaving October“. Během celého koncertu uváděli písně buď Steve nebo Amanda. Steve se mimo jiné také zeptal, zda nejsou v publiku nějaké nezadané dívky, přičemž svůj dotaz vysvětlil slovy: „Tyler se totiž nedávno rozešel s přítelkyní. Případné zájemkyně ale musím varovat. Pokud s ním budete chodit a nevyjde vám to, ocitnete se tak v 10-12 písních. Jako ukázku Vám nyní Tyler zahraje píseň ‚The Devil Wears Pink'“.
Písně z nového alba „Home“ přišly na řadu až v druhé části koncertu. Po aktuálním singlu „Papa Come Quick“ Steve uvedl píseň „Fast Car“, která se v té době těšila v Německu obrovské popularitě, díky čemuž the Wilkinsons do Německa také přijeli. Steve úspěch této písně okomentoval slovy: „Nikdy nevíme, jaká z našich písní se kde ujme. Když jsme byli na turné v Austrálii a dělali rozhovor pro místní media, jeden reportér se nás The Wilkinsonszeptal: ‚Co říkáte na to, že vaše píseň vydržela na prvním místě hitparády 8 týdnů?‘ – a my se jen rozpačitě zeptali: ‚A jaká píseň to byla?‘ Náš label nám vůbec nic neřekl.“ Pak poznamenal, že se jednalo o hit „Jimmy’s Got A Girlfriend“.
Steve pak zahrál klasickou honkytonkovou pecku „Six Pack“, jedinou píseň na novém albu, kterou zpívá sólově. Po starších nahrávkách „L.A.“ a „Fly“ v podání Amandy přišel čas na velké finále koncertu v podobě rozjásaného velehitu „Jimmy’s Got A Girlfriend“. V úplném závěru Steve začal Amandu hecovat a přestože ta zprvu silně odmítala, nakonec se nechala přemluvit a pro německé publikum v naprosto strhujícím výkonu zazpívala „I Want To Be A Cowboy’s Sweetheart“ s mohutnými jódlovanými party.
The Wilkinsons odehráli v Německu vynikající show a lze jen doufat, že se na tamějším labelu AGR Television Records udrží a zavítají do Evropy častěji.

ROZHOVOR S THE WILKINSONS

avatar Autor: on 6.12.2008. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*