TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

George Jones: The Possum live in Myrtle Beach

George Jones9. září 2005 jsem tu čest zhlédnout koncertní vystoupení největší žijící legendy country music George Jonese. Koncert se konal ve slavném Alabama Theatre v Myrtle Beach, South Carolina. George Jones je v Myrtle Beach stálým hostem a v tomto letovisku na východním pobřeží Spojených Států koncertuje několikrát ročně. Vidět tohoto velikána country hudby v akci bylo naprosto fantastickým zážitkem.
George Jones koncertoval v Myrtle Beach dva dny po sobě a já navštívil první z koncertů. Před začátkem show proběhlo setkání fanclubu, kde se každý oprávněný člen mohl s Georgem vyfotografovat. Koncert zahájilo manželské duo Barry a Sheri Smithovi, kteří na úvod zahráli 5 písní, včetně hitu Joe Diffieho „New Way To Light Up An Old Flame“. Oba dále působili jako průvodci celého večera a Sheri byla navíc Georgovi Jonesovi partnerkou v duetech. George JonesSamotný George zahájil koncert hity „Why Baby Why“ a „Once You Had The Best“. George byl ve skvělé formě, po celou dobu hrál na kytaru a doslova chrlil jednu píseň za druhou. V rychlém sledu zahrál hity „The Race Is On“, „Bartender Blues“, „I Always Get Lucky With You“ a pak již následovala lahůdka z roku 1999 – „Choices“. Po skladbě T.T.Hallla „I’m Not Ready Yet“ přišla řada na zbrusu nový materiál. Koncert se konal pouhé tři dny před vydáním alba „Hits I Missed… And One I Didn’t“. George Jones proto vyzval diváky, aby vybrali jednu píseň z nového alba a volba diváků padla na „Pass Me By“. Po skladbě „Picture Of Me Without You“ dostal slovo houslista Jim Buchanan a za doprovodu ostatních členů kapely i samotného George zahrál instrumentální klasiku „Blackberry Blossom“. George JonesPoté bylo spuštěno bílé plátno a zatímco George zpíval hit „Who’s Gonna Fill Their Shoes“, na plátně byly promítány portréty legend country music a později i relativních nováčků, jako např. Trace Adkinse a Brada Paisleyho, čímž se velmi hezky podpořila píseň o nové generaci country zpěváků. Prvním duetem s Sheri Smith, který během večera zazněl, byla skladba „Dear Me“. Po gospelové klasice „Me And Jesus“ přišel na řadu patriotický hit „50.000 Names“, kterým vzdal George hold americké armádě a na plátně byly přitom promítány záběry vojáků. Plátno bylo využito i během následující písně „One Woman Man“ a promítány byly společné fotografie George a Nancy. Po dalším duetu s Sheri Smith, skladbě Take Me“, zazněla směsice hitů „Window Up Above“, „Walk Through This World“ a „She Thinks I Still Care“. Po jednom z Georgeových prvních hitů, rané nahrávce „White Lightin'“, následovalo představování členů doprovodné kapely. George Jones a Sheri SmithJednotlivé muzikanty představoval Barry Smith a u každého rovněž zmínil, kolik roků již jezdí s Jonesem. Poslední na řadu přišel houslista Jim Buchanan, který pro George Jonese pracuje již 12 let. Smith se Buchanana zeptal, kolik let předtím jezdil s Melem Tillisem a Jimmy ze sebe vyhrkl: „t-t-twe-twe-nty!“, což byla vtipná narážka na Tillisův slavný handicap. Pak již přišel zlatý hřeb večera a zazněl Jonesův životní hit „He Stopped Loving Her Today“. Sheri Smith se k Georgeovi připojila k poslednímu duetu „Golden Ring“ a byla tu závěrečná skladba „I Don’t Need Your Rockin‘ Chair“, při které se George Jones až překvapivě odvázal, povzbuzován burácejícími diváky.
George JonesAčkoliv se v Americe pevně drží termíny vydávání alb, nové Jonesovo album „Hits I Missed“ bylo k dostání ještě několik dní před oficiálním uvedením na trh. Fanoušci měli navíc možnost nechat si dokonce nové album podepsat. Po skončení koncertu se fanoušci shromáždili kolem Georgeova autobusu a členové ochranky od nich vybírali vybírali různé předměty k podepsání. George všechny fotky, CD, trička, kytary a další suvenýry podepisoval v autobuse a autogram mohl dostat opravdu každý.
Přestože George Jones předloni oslavil sedmdesátku, nebylo to na jeho vystoupení vůbec znát. Celý koncert odzpíval s nadšením, energií, vynikajícím hlasem, který zní lépe než kdykoli předtím, a po celou dobu hrál ještě na kytaru. Není divu, že je mnohými povážován za nejuznávanějšího country zpěváka všech dob.

George Jones a Petr Mečíř

avatar Autor: on 28.1.2006. Filed under Recenze. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*