TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ve zkratce: Willie Nelson, Lisa Marie Presley, Karel Černoch a další

Karel ČernochV dnešním přehledu zpráv a zpráviček ze světa country music se zaměříme především na vycházející či připravované albové tituly a to nejenom ze zahraničí. Nové stříbrné kotoučky si pro své fanoušky nachystali např. Rodney Crowell, Big Kenny z dua Big & Rich, Karel Černoch či legendární nashvillský psanec Willie Nelson, který v minulých dnech bojoval s laryngitidou. Jak se mu daří? I o tom se pochopitelně dočtete na následujících řádcích.

… Toby Keith, kterému 17. května 2005 vychází nové album s názvem Honkytonk University, se již chystá na své letní turné. To odstartuje 10. června 2005 ve městě Charlotte v Severní Karolíně. Diváci se však mohou těšit nejenom na Tobyho, ale také na jeho zajímavé hosty. Toby si letos ke společnému koncertování přizval ještě zpěvačku Lee Ann Womack a syna slavného Waylona Jenningse, Shootera.

… Willie Nelson se musel opět odevzdat do péče lékařů. V únorových dnech ho postihla těžká laryngitida a tak musel zrušit několik svých plánovaných koncertů. Tři texaská vystoupení se mu podařilo přeložit, bohužel, jeho plánované australské turné bylo kompletně zrušeno. Willie doufá, že se mu podaří do Austrálie zavítat někdy v průběhu příštího roku. Na koncertní pódia se legendární zpěvák vrátil o tomto víkendu, kdy absolvoval dvě soukromá koncertní vystoupení v mississipském Biloxi, která byla jakýmsi zahřívacím kolem před tím, než zase vyrazí na regulérní turné.

… Bluegrassová skupina Blue Highway vydá 7. června 2005 nové album s názvem Marbletown. Sestavu skupiny tvoří pětice nejprominentnějších bluegrassových muzikantů (Jason Burleson, Rob Ickes, Shawn Lane, Tim Stafford a Wayne Taylor), kteří se mohou dohromady pochlubit 11 cenami Mezinárodní bluegrassové asociace (IBMA). Jejich kolekce Wondrous Love z roku 2003 si dokonce vysloužila nominaci na cenu Grammy pro nejlepší bluegrassové album.

… 7. června 2005 vydá své nové album i zpěvák Rodney Crowell. Kolekce s názvem The Outsider vyjde na labelu společnosti Sony Nashville a Rodney si na ní přizval celou řadu zajímavých hostů. Spolu s ním se na přípravě nové desky podíleli i John Prine, Beth Nielsen Chapman, J.D. Souther nebo Buddy a Julie Millerovi. Součástí alba je i společný duet s Emmylou Harris v Dylanově songu „Shelter From the Storm.“

… Druhé album dcery legendárního rokenrolového krále Elvise Presleyho, Lisy Marie Presleyové, vyjde 5. dubna 2005 na labelu společnosti Capitol Records. Na desku s názvem Now What si Lisa přizvala i celou řadu hostů, spolu s ní se zde představí mimo jiné i Linda Perry, Pink, Eric Rosse či Michael Lockwood. Prvním singlem z nové kolekce bude cover verze hitu Dona Henleyho z roku 1982 „Dirty Laundry.“

… Big Kenny z kontroverzního dua Big & Rich vydal sólové album. Jedná se o reedici jeho desky z roku 1999 s názvem Live a Little, která nyní vychází na labelu Hollywood Records. Ještě před tím, než se dal dohromady se svým současným pěveckým partnerem, Johnem Richem, podepsal Kenny Alphin smlouvu s Disneyho vydavatelstvím, jejímž výsledkem bylo právě zmíněné album. Jeho koproducentem byl Gary Burnette a celá deska byla natočena a smíchána během pouhých dvou týdnů.

… Willie Nelson se chystá vydat záznam benefičního koncertu na podporu obětí ničivých vln Tsunami. Akce se uskutečnila 9. ledna 2005 v texaském Austinu a kromě Nelsona v jejím průběhu vystoupili i Joe Ely Band, Spoon, Patty Griffin, Alejandro Escovedo, Jon Dee Graham, Bruce Robison, Kelly Willis či Natalie Maines ze skupiny Dixie Chicks. Záznam koncertu vyjde 12. dubna 2005 na CD a DVD a jeho výtěžek bude opět věnován na pomoc postiženým oblastem.

… Karel Černoch v uplynulých týdnech pečlivě vybíral z nahrávek duetů, které v průběhu let minulých realizoval s celou plejádou svých pěveckých kolegů a kolegyň. Právě tyto nahrávky by se měly objevit na chystaném albu, které by mělo v dubnu tohoto roku vyjít na labelu společnosti Supraphon. Jako bonbónek je připravena i jedna novinková nahrávka – duet s dcerou Terezou, která se proslavila díky svému působení v dívčím vokálním triu Black Milk.

avatar Autor: on 6.3.2005. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*