TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Novinka Vladimíra Merty Domilováno – písně o lásce a válce

Nové studiové album připravil písničkář Vladimír Merta. Jedenáctka nových či dosud méně známých písní o lásce a válce nese název Domilováno. Ve studiu Jámor Ondřeje Ježka se okolo písničkáře sešli vyhlášení muzikanti: bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek (oba působí rovněž v Ďáblově stádu, v kapele písničkářky Radůzy a mnoha dalších projektech), hráč na saxofon Jan Štolba, klavírista Vladimír Strnad, kontrabasista  Martin Lehký, v několika písních se přidává i sbor Doubravánek. Album vznikalo velice spontánně, experimentování se zvukem i typické Mertovy improvizace ovlivnily celou nahrávku, na níž pozorný posluchač zaslechne i odklepávání rytmu nebo zpěvákův bezprostřední dovětek za písní.

Novinka vyšla na sklonku loňského roku u nakladatelství Galén. Není bez zajímavosti, že u tohoto vydavatele krátce před tím spatřila světlo světa rozsahem (více než tisíce stran) a pečlivostí zpracování pozoruhodná kniha Mertových písňových textů Mimo čas. Jedná se o vůbec první souborné a autorizované vydání díla jedné z nejzásadnějších osobností českého folku.

Vladimír Merta: Domilováno (obal CD)

Vladimír Merta: Domilováno (obal CD)

avatar Autor: on 11.1.2014. Filed under Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.