TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Princezna cajunu Sarah Savoy zahraje v Praze a na Folkových prázdninách

Sarah Savoy

Sarah Savoy

Sarah Savoy, označovaná jako princezna stylu cajun, v průběhu letošního evropského turné poprvé dorazí do Česka.  Se svým triem vystoupí na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou (26. července) a v pražském Jazz Docku (28. čevence).

Na Folkovkách si budou moci návštěvníci vychutnat nejen její osobitě pojatou muziku ovlivněnou country i rockabilly, Hankem i Elvisem, ale naučit se i typické cajun tance a okusit její kuchařské speciality včetně legendárního pokrmu Jambalaya. Sarah Savoy totiž není jen hudebnice a tanečnice, ale také autorka kuchařky The Savoy Family Kitchen: A Family History of Cajun Food. Pro „Folkovky“ si navíc připravila speciální přednášku, na níž představí cajunskou hudbu a přítomné naučí píseň Whiskey River Jitterbug.

Sarah Savoy pochází z proslulého rodinného klanu Savoyů, otec je vyhlášeným výrobcem akordeonů, matka založila první čistě ženskou cajun kapelu a je také autorkou zásadní knihy o tomto žánru Cajun Music: A Reflection of a People.

Sarah Savoy na Facebooku: https://www.facebook.com/SarahSavoy

avatar Autor: on 14.7.2015. Filed under Headlines,Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.