TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

King, Pee Wee

Frank „Pee Wee“ King (vl. jménem Julius Frank Anthony Kuczynski) se narodil v roce 1914 ve Wisconsinu v rodině polských přistěhovalců. Již v útlém dětství se naučil hrát na akordeon. Během studia na střední škole si Frank změnil své příjmení na King (podle slavného polkového umělce Wayna Kinga).
V roce 1930 se King stal členem doprovodného souboru Gene Autryho a když Autry odešel k filmu, postavil se King do čela skupiny, kterou zároveň přejmenoval na Golden West Cowboys a která se v období 1937 až 1947 stala i základním pilířem programu nashvillské Grand Ole Opry. V tomto období se v sestavě „kovbojů“ objevila slušná řádka slavných countrymanů, mimojiné Eddy Arnold, Redd Stewart nebo Cowboy Copas. Společně se svým kapelním kolegou Reddem Stewartem napsal King v roce 1948 countryovou klasiku „Tennessee Waltz,“ která byla v roce 1965 uzákoněna jako hymna státu Tennessee.
Během své umělecké kariéry nahrál King více jak 20 alb a celkem 157 singlů, z nichž většinu během své 17-ti leté spolupráce s hudebním vydavatelstvím RCA.
28. února 2000 postihl Kinga srdeční infarkt, se kterým byl okamžitě hospitalizován v lousvillské nemocnici. I přes veškerou snahu ošetřujících lékařů Pee Wee King dne 7. března 2000 své nemoci podlehl.

avatar Autor: on 16.9.2012. Filed under Umělci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*