TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Goldová, Gabriela

Gabriela Goldová se narodila ve znamení Blíženců roku 1973 v Ostravě. Své první pěvecké zkušenosti si odbyla již v deseti letech, když v dětské opeře Komárkova ženitba, kterou natáčela TV Ostrava, ztvárnila roli Berušky. Její láska k hudbě se pak začala projevovat čím dál výrazněji. Gábina se začala věnovat hře na klasickou kytaru a působila rovněž v dětském a později i ve středoškolském pěveckém sboru. Souběžně s tím však ještě studovala moderní scénický tanec a navštěvovala také soukromé hodiny muzikálového herectví.
S příchodem puberty začala Gábina poslouchat a také sama zpívat tehdejší popový repertoár, se kterým v roce 1989 zvítězila v tehdejší celostátní soutěži Talent. To jí otevřelo dveře k prvním opravdovým angažmá. Gabriela začala působit v sestavě Retrobendu, který byl zaměřen na staré české evergreeny a později zpívala v profesionální taneční skupině Lady M., která s úspěchem vystupovala po celé Západní Evropě a měla tak čest vystoupit mimo jiné i na after-party po koncertu Tiny Turner a Falca v St. Moritzi.
Kapela se však po čtyřleté úspěšné spolupráci rozpadla a Gábina založila vlastní formaci s názvem Lady G. Po té již její kroky zamířily ke country music. Se skupinou CASH získala Stříbrnou Děčínskou kotvu a ve spolupráci s ČR Ostrava také vznikla první studiová deska.
Naprostý zlom v Gabrielině kariéře však nastal v roce 1997 po jejím vystoupení na soutěži Miss 97 v polské Ustroni. Zde se seznámila s nejpopulárnějším polským komikem a satirikem Tadeuszem Drozdou, který ji nabídl společné vystupování. Nejprve na zájezdních show, po té i v jeho televizním pořadu Herbatka u Tadka, který je pravidelně vysílán v programu TVP 2.
Ačkoliv měla Gábina úspěch na zahraničních pódiích, táhlo jí to pořád domů. A nečekala dlouho. Dostala nabídku na účinkování v prvním country muzikálu v Čechách – Benzín a mejkap, ve kterém ztvárnila roli Prudie a měla tak čest vystupovat po boku takových hvězd, jako jsou Tomáš Linka, Věra Špinarová, Marcela Březinová, Petr Kocman, Denisa Marková a další. Bohužel, i přes kladný ohlas u publika skončil nakonec muzikál po roce a půl existence v záporných číslech.
V roce 2002 vydala svojí první sólovou desku s názvem 13 Golden Country Hits, která obsahovala anglicky zpívané countryové hity. Během příštího roku se jí však konečně začalo dařit i v Čechách. Do českého éteru přišel její singl „Paříž,“ který se dočkal i televizního zpracování, později následovaný vánočním duetem s Františkem Kaslem „Jediný lék.“ První nahrávky předznamenaly příchod prvního českého alba. To vyšlo na jaře roku 2002 pod značkou Popron. Z alba Jsem tu já! pochází i singl „Marion,“ který se už druhý týden po svém vydání dostal do oficiálního žebříčku IFPI.
Zatím posledním albovým počinem Gábiny Goldové je album Napořád, které vyšlo v září 2011.

avatar Autor: on 16.9.2012. Filed under Umělci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*