TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cyrus, Billy Ray

Sex symbol Ameriky, Billy Ray Cyrus, známý také pod přezdívkou „CYrus Virus“, se narodil v knetuckém Flatwoodu. Již v útlém dětství byl veden ke zpěvu. Ještě v předškolním věku totiž zpíval společně se svým otcem v místním gospelovém kvartetu a se svou matkou zase v bluegrassové skupině. Později vystupoval v čistě countryově laděném duetu se svým bratrem. V devatenácti letech začal hrát na kytaru a zformoval vlastní countryovou skupinu Sly Dog, pojmenovanou po jeho psím miláčkovi, jednookém buldokovi. Skupina zanikla v roce 1984.
Nějaký čas se potom Billy živil prodejem aut v Los Angeles, ale v roce 1986 se rozhodl k návratu do Kentucky a k obnovení skupiny Sly Dog. V roce 1989 ho objevil hledač talentů společnosti Mercury. Stálo smlouvu se společností však Cyrus podepsal až o dva roky později. Doslova přes noc vylétla jeho pěvecká hvězda kolmo vzhůru a jeho singl „Achy Breaky Heart“ (1992) doslova nakazil celou Ameriku neuvěřitelným tanečním šílenstvím. Současně s tímto singlem se objevilo i jeho debutové album Some Gave All (1992), které se během několika týdnů stalo multiplatinovým projektem. Po albu Some Gave All následoval další milionový projekt It Won’t be the Last.
V roce 1994, po vydání jeho dalšího alba Storm In the Heartland se začalo zdát, že jeho hvězda pomalu upadá. O tři roky později se však Billy Ray Cyrus znovu vrátil na scénu s úspěšnými nahrávkami a v roce 1998 slavil úspěch s novinkovým albem Shot Full of Love (Mercury), které mu rovněž vyneslo i prestižní ocenění TNN Music Awards v kategoriích Album, Singl, Zpěvák a Videoklip roku.

avatar Autor: on 16.9.2012. Filed under Umělci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*