TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Brümer, Pavel

Pavel Brümer (Foto: Fešáci)

Pavel Brümer (Foto: Fešáci)

Pavel Brümer byl jednou z nejvýznačnějších osobností české country music. V roce 1967 stál u zrodu jedné z prvních českých bluegrassových kapel, skupiny Bluegrass Hoppers, která se postupně vyprofilovala na skupinu Fešáci, hrající výrazně moderní country music. 1. ledna 1975 se stal profesionálním zpěvákem. V roce 1989 založil společně se svými kolegy od Fešáků Antonínem Kny a Milošem Slezákem skupinu Nervové sanatorium, která se specializovala na specifický styl moderní country, tzv. jižanský rock. Skupina Nervové sanatorium se později přejmenovala na Cadillac podle svého prvního alba.
Z úspěšných nahrávek Pavla Brümera uveďme písně „Matterhorn,“ „Kamaráde, pusť ten kolotoč,“ „Country bál,“ „Hvězda Countryon,“ „Komedianti nestárnou,“ „Zvony,“ „Není kam se hnát, „Cadillac,“ „Konečná,“ „Chřestýší jed,“ „Rychlík“ nebo „Není nejhůř jak se zdá.“ Zemřel 15.9.2015 na komplikace spojené s jeho těžkou cukrovkou.

avatar Autor: on 16.9.2012. Filed under Umělci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*