TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jiří Vašák: „Pojďte tancovat do Caramelly!“

Caramella v PolskuTaneční skupina Caramella není na stránkách našeho serveru jistě žádným nováčkem. Uplynulé léto však pro ní bylo opravdu žhavé – Caramella absolvovala šest vystoupení ve Francii a na známém country festivalu ve švýcarském Interlakenu se jí dokonce dostalo pozvánky ke společnému vystoupení se světově proslulou skupinou Rednex. Kromě tohle ještě členové Caramelly stihli vyučovat v Drážďanech irské tance na folklorním festivalu a navíc celé léto v hostovat v rakouských Alpách v divadelní hře na motivy slavných mayovek „Vinnetou v Údolí smrti.“ Všechny tyto aktivity jsou jistě dostatečným důvodem pro to, abychom položili několik otázek vedoucímu Caramelly, panu Jiřímu Vašákovi, se kterým si budeme povídat nejenom o letních aktivitách souboru, ale také pozveme všechny zájemce o country tancování na podzimní kurz cloggingu, jehož je Caramella pořadatelem.

A začneme hned u zatím posledního kurzu amerického stepu pro širokou veřejnost, který Caramella pořádala na jaře. Jak celá akce vlastně dopadla?
Kurz byl velmi úspěšný. Do Sky clubu na Brumlovce (na Praze 4) přišlo tolik zájemců, že jsme jej museli ještě o tři měsíce prodloužit a i nyní na podzim chystáme jeho opakování.

Kdy to bude?
Začneme ve středu 15.října od 18.00 opět na Brumlovce. Seznámení s americkým clogg dancingem pak bude pokračovat každou středu na Brumlovce – od 18.00 do 19.00 – po dobu 12 týdnů. Cena bude stejná jako na jaře, tj. 500.-Kč. Věkově náš kurz nijak neohraničujeme, ale přivítáme především děvčata a chlapce ve věku 15 až 25 let, abychom je případně mohli zařadit do naší taneční skupiny.

Z toho jarního kurzu s Vámi již byli někteří tanečníci v zahraničí?
Ano. Dva chlapci a dvě dívky s námi vystupovali v Avignonu, Interlakenu, Cannes, Lyonu i Besanconu.

Caramella s Heidi JankůV Interlakenu jste prý dostali pozvání od kapely Rednex k živému vystoupení?
Ano, již potřetí jsme byli pozváni na největší švýcarský country festival, který je pořádán nedaleko Matterhornu a kde byli hlavní hvězdou právě Rednex. Na jejich disco-country písničky máme řadu choreografií a nyní jsme se těšili, že je uvidíme živě a že se s nimi alespoň vyfotíme. O to víc nás potěšilo, když po našem vystoupení přišel holandský manager a nabídl nám vystoupení s Rednex na jednom podiu. Pro tanečníky to byl opravdový zážitek a druhá část Caramelly, která ve stejnou dobu vystupovali ve francouzském Avignonu, „švýcarské“ sekci Caramelly velmi záviděla…

Máte tedy díky kurzům hodně tanečníků, že můžete vystupovat na dvou místech najednou?
Díky kurzům se posílila a omladila především pánská část. V současné době máme 8 chlapců a 10 dívek. To je ale málo. Přivítali bychom ještě alespoň pět dívek a dva chlapce. Někdy se nám totiž stává, že nás o jednom víkendu chtějí i na třech místech v Evropě zároveň.

Léto je již však minulostí, prozradíte nám, kde se můžeme s Caramello potkat v nejbližší době?
Ve středu 29.října v KD Barikádníků na Praze 10 na pravidelném country bále. Hrát nám bude naše oblíbená kapela Nota bene, se kterou se o týden dříve představíme v Paříži v novém společném programu. Část z něj bychom chtěli předvést i pražským divákům v KD Mlejn ve Stodůlkách. Ale pokud nás chcete poznat blíže, přijďte na náš kurz amerického stepu CLOGGINGU ve středu 15.10.2003 v 18.00 na Brumlovku a poznáte, že step s Caramellou je něco úžasného…….

Děkuji za rozhovor.

Caramella s Heidi Janků
avatar Autor: on 24.9.2003. Filed under Rozhovory. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*