TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Křest alba Johannes Benz: One Way Road

Písničkář a filmový dokumentarista Jan Foukal a jeho projekt Johannes Benz rázně vykročili na tuzemskou hudební scénu. Album One Way Road natočené s kapelou špičkových muzikantů bylo pokřtěno v sobotu 15. března 2014 v pražském Experimentálním prostoru NoD.

Na pódiu se vedle frontmana Jana Foukala představili i hudebníci, kteří s ním v Johannesu Benzovi jedou: multiinstrumentalista Josef Štěpánek (střídal elektrickou kytaru a pedal steel), bubeník David Landštof, vokalistky Harvey Sisters a baskytarista a.m. almela (ten zaskakoval sice za stálého člena kapely Jana Lstibůrka, nicméně i on se na natáčení alba podílel). Vedle kompletně přehraného tuctu písní z desky zaznělo také několik dalších, které se nevešly nebo předznamenávají pokračovatele One Way Road.

Od prvních okamžiků, kdy Jan Foukal uchopil mikrofon, bylo těm, kteří ho dosud neznali, jasné, že mají co do činění s mimořádnou, charismatickou a nesmírně pozitivní osobností. Jeho chytré a svižné písničky a suverénní pěvecký projev v naplněném sále zabodovaly na celé čáře. Precizní a nesmírně tvárná kapela vše dováděla k hudební dokonalosti. Bubeník David Landštof a kytarista Josef Štěpánek hrají v každé skladbě úplně jinak, jejich country (či v tomto případě přesněji americana) je poučena hrdiny žánru, dynamičnost a sehranost této dvojice jsou u nás doslova unikátní. Skvěle šlapala také baskytara hostujícího a.m. almely, občas se zapojujícího i do sborů. Harvey Sisters výtečně a svižně kořenily Foukalovy songy svými hlasy a dodávaly jim ty pravé americké příchuti. Jednotlivosti do sebe zapadávaly s přirozenou samozřejmostí.

Mezi přítomnými diváky nechyběli legendární bubeník Erno Šedivý, jenž si na albu v jedné skladbě rovněž zahrál, a také písničkář Wabi Daněk, který se přišel podívat na kolegy z Ďáblova stáda (Josef Štěpánek a David Landštof). V okamžiku, když Jan Foukal otočen zády k publiku hodil právě pokřtěné cédéčko přes hlavu mezi diváky, to doplachtilo přesně do místa, kde Wabi seděl. Nicméně i folkový bard byl v zástupu spokojených, kteří si šli po skončení koncertu jeden exemplář alba zakoupit.

Fotografie ve fotogalerii zachycují pouze dění na pódiu, mezi diváky to ale bylo podobné. Prostě skvělý večírek plný výborné muziky!

Recenzi alba One Way Road připravujeme.

avatar Autor: on 16.3.2014. Filed under Domácí události,Fotogalerie,Headlines. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.